Britannian asevoimien johtaminen

  • Kuningatar Elisabet II muodollisesti asevoimien ylipäällikkö
  • Puolustusministerin (Secretary of State for Defence) alaisuudessa integroitu Puolustusministeriö (Ministry of Defence), jonka osana Puolustusesikunta (Defence Staff)
  • Puolustusesikunnan päällikkö (Chief of Defence Staff) vastaa puolustusvoimien komentajaa
  • Puolustushaarakomentajat esikuntineen kuuluvat Puolustusesikuntaan
  • PJHQ (Permanent Joint Headquarters) -esikunta johtaa ulkomaaoperaatioita

Lisää aiheesta

Britannian puolustushallinnon ylätasolla sotilaallinen ja poliittinen ohjaus on integroitu. Puolustusministeriö ja Puolustusesikunta toimivat samassa rakennuksessa. Puolustusesikunnan päällikkö vastaa sotilaallisesta suunnittelusta ja puolustusministeriön kansliapäällikkö (Permanent Under Secretary) poliittisesta ohjauksesta. Molemmat ovat hierarkiassa samalla tasolla.

UK Strategic Command (StratCom) vastaa sotilasoperaatioiden valmistelusta kohdentamalla puolustushaarojen yhteisiä kykyjä, esimerkiksi johtamisjärjestelmiä, koulutusta, lääkintähuoltoa ja tiedustelua.

Nopean toiminnan joukkojen ja ulkomaaoperaatioiden johtoesikunta on Permanent Joint Headquarters, jonka johdossa on vara-amiraalin tai kenraaliluutnantin arvoinen upseeri (Chief of Joint Operations, CJO). Se ei kuitenkaan johda ydinasepelotteen käyttöä, kotisaaren puolustusta, terrorismin vastaista taistelua eikä Naton artikla 5:n mukaisia tehtäviä.