Kiinan strategiset ohjusjoukot

Ohjusjoukoilla (People’s Liberation Army Rocket Force, PLARF) on arviolta 603 strategista ohjusalustaa, joista 98 on mannertenvälisille ballistisille ohjuksille, 246 keskikantaman ballistisille ohjuksille ja 189 lyhyen kantaman ballistisille ohjuksille. Laukaisualustoista 250 on tarkoitettu ydinaseille. Lisäksi ohjusjoukoilla on 70 konventionaalisten risteilyohjusten laukaisualustaa. Ohjusjoukkoihin kuuluu myös neljä ballistisin ydinkärkiohjuksin varustettua sukellusvenettä.

Lisää aiheesta

Ohjusjoukkojen tärkein tehtävä on toimia pelotteena ja ennaltaehkäistä ydinaseiden käyttö Kiinaa vastaan. Niiden on pystyttävä vastaiskuun ydinaseilla tai toteuttamaan pistemäisten kohteiden tuhomainen perinteisillä ohjuksilla. Tehtävien toteutukseen ohjusjoukoilla on käytössään sekä ydin- että tavanomaisin taistelukärjin varustettuja ohjuksia. Ohjusjoukkojen kehityksen painopisteenä on strategisen pelotteen ja ydinasevastaiskun kehittäminen sekä keski- ja pitkän kantaman iskukyvyn parantaminen.

Ohjusjoukot ovat suoraan Keskussotilaskomission alaisia, ja niillä on oma esikunta. Esikunnan alaisuudessa on kuusi armeijatasoista ohjustukikohtaa, jotka koostuvat prikaateista. Tukikohdat tai prikaatit voivat toimia myös suoraan Keskussotilaskomission alaisina.

Kuvia strategisten ohjusjoukkojen kalustosta

Lähteitä ja linkkejä