Kiinan strategiset tukijoukot

Kiinan strategiset tukijoukot (People’s Liberation Army Strategic Support Force, PLASSF) perustettiin vuonna 2015, mutta niiden tehtäviä tai organisaatiota ei ole julkaistu. Joukkojen vahvuus on 175 000 sotilasta.

Strategiset tukijoukot ovat suoraan Keskussotilaskomission johdossa. Joukkojen toiminta-alue kattaa avaruuden, kyberavaruuden, elektromagneettisen avaruuden ja psykologisen sodankäynnin alueet. Organisaatiouudistuksen yhtenä tavoitteena on ollut keskittää elektroniseen tiedusteluun ja valvontaan, elektroniseen sodankäyntiin sekä informaatiosodankäyntiin ja kybersodankäyntiin kykenevät joukot yhden johdon alaisuuteen.

Käytössä olevia satelliitteja on 77 kappaletta: 6 tietoliikenne-, 23 navigointi-, 33 tiedustelu- ja 15 signaalitiedustelusatelliittia.

Kiinan strategiset tukijoukot, tunnus

Lisää aiheesta

Kiinan siviili- ja sotilasteknologian yhdistäminen näkyy muun muassa strategisten tukijoukkojen toiminnassa. Esimerkiksi Network System Departmentin (PLA Strategic Support Force’s Network Systems Department) alaisuuteen kuuluu muun muassa Zhengzhoussa sijaitseva Information Engineering -yliopisto.

Yliopisto tunnetaan ensisijaisesti hakkerointia, salausta, signaalinkäsittelyä, valvontaa ja kartoitusta sekä navigointitekniikkaa koskevasta tutkimuksesta ja koulutuksesta. Se on myös yksi tärkeimmistä kielikouluista ulkomailla toimivalle Kiinan sotilastiedusteluhenkilöstölle.

Lisäksi se kouluttaa PLA:n henkilöstöä viestitiedusteluun ja Keskussotilaskomission alaisen Poliittisen työn viraston (Political Work Department Liaison Bureau) henkilöstöä poliittiseen sodankäyntiin.